Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

10 REASONS TO MAKE SEX

Τι λέει αυτός θα σκέφτεστε τώρα… Χρειαζόμαστε και 10 λόγους για να κάνουμε σεξ; Κι όμως, υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε και που θα σας δώσουν κίνητρο για να εξασκηθείτε ακόμη περισσότερο στο συγκεκριμένο… άθλημα!
1. Το σεξ κάνει καλό στη καρδιά και στη κυκλοφορία του αίματος. Την ώρα της επαφής οι σφυγμοί ανεβαίνουν από 70 σε 150 το λεπτό, κάτι που αποτελεί καλή προπόνηση για τον καρδιακό μυ. Με τρεις επαφές τη βδομάδα μειώνεται κατά το μισό ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής.
2. Η πνευματική και συναισθηματική υγεία έχουν άμεση σχέση με τη σεξουαλική ζωή. Οι άνθρωποι που δεν έχουν παρτενέρ παρα τη θέληση τους, εμφανίζουν συχνά καταθλιπτικά συναισθήματα όπως θυμό, αγανάκτηση, αυτό-αμφισβήτηση, παράνοια! Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες (ουσίες που χαρίζουν ένα διάχυτο αίσθημα ευφορίας) που καταπολεμούν τα αρνητικά συναισθήματα.
3. Το σεξ μειώνει το στρες.
4. Το σεξ καταπολεμά τον καρκίνο: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν 13- 20 φορές τον μήνα έχουν 14% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη ενώ όσοι εκσπερματώνουν πάνω από 21 φορές έχουν 33% μειωμένο κίνδυνο.
5. Το σεξ σε συστηματική βάση αυξάνει τη ζωή: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνοί οργασμοί (περίπου 100 το χρόνο) αυξάνουν κατά 8 χρόνια τη ζωή!
6. Ο ιδρώτας κατά την διάρκεια του σεξ καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, προσφέροντας πιο απαλό δέρμα.
7. Το σεξ δυναμώνει τους μυς των μηρών, των γλουτών, της κοιλιάς, του στήθους και των χεριών.
8. Το σεξ ανακουφίζει τον πόνο 10 φορές περισσότερο από ένα κοινό παυσίπονο καθώς απελευθερώνει ενδορφινες, ουσίες που ανακουφίζουν τον πόνο.
9. Τα καυτά φίλια διεγείρουν την έκκριση σάλιου, το οποίο καθαρίζει τα δόντια και μειώνει την οξύτητα στο στόμα η οποία αποτελεί την κύρια αιτία τερηδόνας και δυσάρεστης αναπνοής.
10. Το σεξ συμβάλει στο αδυνάτισμα, αφού σε 20 λεπτά καίγονται 200 θερμίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου