Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ είναι γνωστές από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει. Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι ο δικός μας ελληνικός καφές έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες.

Λέγεται ότι ένα-δύο φλιτζάνια την ηµέρα βελτιώνουν την αρτηριακή λειτουργία της καρδιάς, σύµφωνα µε την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Επίσης σύμφωνα και με μελέτη του Αμερικάνικου Επιστημονικού Περιοδικού Κλινικής Διατροφής η κατανάλωση 2-3 ροφημάτων φλιτζανιών καφέ ημερισίως μειώνουν κατά 31% τις πιθανότητες πρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ακόμη μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που καταναλώνουν 4 - 5 φλιτζάνια καφέ ημερησίως έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίζουν χολολιθίαση σε σχέση με εκείνες που καταναλώνουν λιγότερα από 2 φλιτζάνια καφέ. Η καφεΐνη που περιέχει δρα ως διεγερτικό του εγκεφάλου που αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και έτσι καταπολεμά τη κούραση και συμβάλει στην καλύτερη συγκέντρωση του εγκεφάλου.

Χρειάζεται όμως προσοχή διότι η κατάχρηση της καφεΐνης προκαλεί παροδική αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αρρυθμίες, ταχυκαρδία και νευρικότητα.Συμπερασματικά, η κατανάλωση 2-3 φλιτζανίων καφέ ημερισίως αποτελεούν ασφαλή δοσολογία για τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου